ScenVara

ScenVara uppstod ur Vara Arbetareteater 1996. Det var fd riksdagsledamoten och kulturtillskyndaren Anders Nilsson från Kvänum, som genom att engagera människor omkring sig fick teaterföreningen att födas.

Vi är en förening för alla som på något sätt vill prova på teaterlivet på eller utanför scen. ScenVara har ett åttiotal medlemmar - allt från barn till ungdomar i åttioårsåldern.

Vi är ett gäng som gillar att agera på scen, skriva manus, bygga kulisser, plocka fram rekvisita, sy kostymer, jobba med smink eller ljus- och ljudsättning, att producera, regissera och marknadsföra. Vi har också medlemmar som är teatervärdar, städar publikplatser och mycket, mycket annat. Till regi och i våra utbildningar använder vi i hög utsträckning professionella krafter.

Vår verksamhet har, från att vara en lokal teaterverksamhet främst inom Vara kommuns gränser, utvecklats så att vi har föreställningar i ett betydligt större geografiskt område. Vi spelar varje år för flera tusen besökare. Från att ha varit ett turnerande sällskap som hade föreställningar i samarbete med lokala föreningar, har vi sedan 2001 en egen scen i Teaterladan i Larv.

Vi spelar teater för att vi tycker att det är så skôj! Därför prövar vi på det mesta. Vi har spelat klassiska pjäser, farser och barn- och familjeföreställningar skrivna av kända författare. Vi har även egna författare som skrivit manus till både kortpjäser och större historiska spel.

När du vill oss någonting – bli medlem, köpa en föreställning, skriva ett manus, sy scenkläder, bygga scen eller något annat – då ska du veta att du är alltid välkommen!

Tycker du det låter spännande och roligt är du välkommen att prova på.    


 


 


 

2016-01-02